{ "serviceUrlSearchSuggestion": "/content/u-mobile/bm/personal/jcr:content/header.suggestions", "searchResultPagePath": "/content/u-mobile/bm/personal/search-results.html" }

Kemungkinan Tanpa Batas Dengan 5G

Penyambungan lebih pantas untuk masa kini & hadapan. Bekerja, bermain & bersosial lebih lancar dengan rangkaian 5G!

faster stronger connection

Sambungan Lebih Cepat & Lebih kuat

Dapatkan sehingga 10X kelajuan 4G LTE. Menyokong 250X lebih banyak peranti daripada 4G.

Glitch-Free Connection

Talian Tanpa Gangguan

Latensi purata 1ms untuk melayar tanpa gangguan!

Instant Downloads

Muat turun Segera

Muat turun filem definisi tinggi 4K hanya dalam beberapa saat!

Smarter Living

Hidup Pintar

Kawal segala-galanya dari lampu, penyaman udara dan keselamatan rumah anda, menggunakan telefon anda.

Live Streaming

Siaran langsung

Duduk di barisan utama untuk pertunjukan muzik dan permainan bola sepak terhangat, hanya dengan strim langsung masa nyata.

Lag-Free Gaming

Permainan Tanpa Kelambatan

Jadikan pengalaman permainan anda lancar dan fokus hanya dengan telefon pintar yang dilengkapi AR/VR.

Projek Demonstrasi 5G

Ketahui bagaimana U Mobile terokai manfaat rangkaian 5G untuk industri penjagaan kesihatan, pendidikan, pelancongan dan pembuatan.

Perundingan Jarak Jauh
Doctor On Call
Akses Tanpa Wayar Tetap (FWA)
Pelancongan Maya
Smart AI Facial and Thermal Recognition

Perundingan Jauh

medcom
{ "videoComponentId": "fhTtcno" }

Penyambungan 5G membantu mengubah landskap penjagaan kesihatan melalui kerjasama U Mobile dengan MEDCOM, peranti telemedicine 5G yang berfungsi sebagai ruang yang selamat antara pesakit dan doktor. Ia menggabungkan dan menghantar data definisi tinggi dengan lancar dari pelbagai alat perubatan menggunakan sambungan mudah alih 5G untuk membolehkan doktor melihat parameter klinikal, fisiologi dan diagnostik berkualiti tinggi dan sangat dipercayai untuk memandu pengurusan dan membuat keputusan dari jarak jauh.

Perundingan Jauh

doc
{ "videoComponentId": "luUN8zY" }

DOCpod oleh DoctorOnCall yang dilengkapi dengan sambungan 5G U Mobile membolehkan pesakit yang tinggal di kawasan yang tidak mempunyai akses kepada doktor perubatan untuk menerima nasihat perubatan yang berhadapan langsung.

Akses Tanpa Wayar Tetap (FWA)

{ "videoComponentId": "k_sOlU0" }

FWA tersedia di lokasi yang dilengkapi dengan penghala akses tanpa wayar tetap yang menerima isyarat 5G dari menara telco 5G. Setelah isyarat diterima, penghala akan dapat menyediakan sambungan pada kelajuan 5G ke semua peranti di kawasan itu, tanpa mengira berapa banyak peranti yang disambungkan.


Di kawasan terpencil, FWA membolehkan operator rangkaian menyampaikan internet berkelajuan tinggi kepada penduduk, tanpa perlu memasang dan mengekalkan jalur lebar gentian.

Pelancongan Maya

{ "videoComponentId": "a0wIh734" }

5G akan memberikan pengalaman baru untuk rakyat Malaysia yang suka melancong dan selalu mencari destinasi seterusnya! Dari membaca laman web hingga menonton video mengenai destinasi, 5G akan membolehkan Pelancongan Maya, di mana seseorang dapat merasakan destinasi mereka dari jauh. Dengan Pelancongan Maya, mereka yang mungkin tidak berpeluang melakukan perjalanan akan dapat memiliki pengalaman mendalam dan tidak akan terlepas semua kehebatan percutian.

Perundingan Jauh

ai facial
{ "videoComponentId": "xJklcVU" }

Keselamatan dan keselamatan penting bagi industri perkilangan dengan ribuan kakitangan. Untuk meningkatkan langkah keselamatan dan keselamatan, U Mobile bersama Huawei dan Hotayi memasang Smart AI Facial Recognition and Thermal Recognition Solution yang dikuasakan oleh 5G di pintu masuk kilang pembuatan Hotayi.

 

Dengan memanfaatkan lebar jalur tinggi 5G, Smart AI Facial Recognition Solution dapat memproses pelbagai muka dan mengesahkan terhadap pangkalan data Hotayi dalam masa nyata untuk tujuan keselamatan; sementara Thermal Recognition Solution dapat mengesan suhu hingga 10 orang sekaligus, memuat naik data ke dalam sistem dan memberi amaran keselamatan mengenai sebarang kelainan untuk mencegah potensi jangkitan silang. Penyelesaian ini memperketat langkah keselamatan dan keselamatan dengan kecekapan yang lebih tinggi.

{ "siteTheme": "theme-personal" }
Kami menggunakan kuki untuk memberikan pengalaman terbaik dengan menyediakan kandungan paling relevan untuk anda. Klik 'Teruskan' untuk menikmati prestasi optimum. Lihat Notis Privasi kami untuk info lanjut.